داشتن یک برنامه ریزی هدفمند زندگی با تکنیک های عالی

 

میخوام از برنامه ریزی به روش GTD بیشتر بدونم

 

برنامه ریزیسه اصل طلایی برنامه ریزی هدفمند زندگی

اصل اول برنامه ریزی هدفمند زندگی :

60 دقیقه­ ی اول روزت رو خوب مدیریت کن. یه خواهشی می­کنم از این به بعد هر وقت صبح­ ها از خواب بیدار شدید نرید سراغ یک سری برنامه­ هایی که اصلا توی برنامه شما نبوده مثلا چک کردن ایمیل، فضاهای مجازی یعنی هر کاری که باعث می­شه شما یک واکنشی نسبت به اون رو انجام بدید در 60 دقیقه­ ی اول روزتون اون رو نیارید .

مثلا شما زمانی که می­رید ایمیل ­هاتون رو چک می­کنید خب در پاسخ این ایمیل­ ها باید یک سری ایمیل ارسال بشه و یا تماس­ هاتون رو، پس این واکنش باعث می­شه یک سری برنامه ­ها که اصلا جزء کارهای اون روزتون نبودن بیان جای فعالیت­ های مهم ­تون رو بگیرن. پس اولین نکته اینه که صبح بعد از بیدار شدن باید انجام دهید افسار زندگی­تون رو خودتون توی دست­تون بگیرید.

اصل دوم برنامه ریزی هدفمند زندگی :

هر روز سه کار مهمت رو مشخص کن همان جوری که همه ما می دانیم ما کلا دو دسته کار داریم :

1- یک سری کارهای سطحی که نیاز به هیچ استعداد خاصی ندارن مثل چک کردن قرارهای ملاقاتی و یا حالا یه سری جلسات روتین و چک کردن ایمیل و ….

2- ولی یک سری کارها هستند، کارهای پیچیده که نیاز به بهره ­گیری از استعداد و توانایی ما دارن. این را می دانیم لازم نیست در طول روز ما تمام کارها را انجام بدهیم و فقط لازمه که مهمترین آنها را انجام بدهیم. پس از این به بعد با خودمون عهد بذاریم حداقل در طول روز سه تا کار پیچیده که از استعداد و ذهن ما باید استفاده بشه جزء برنامه­ مون بیاریم این همان چیزی است که باعث می­شه ما پیشرفت کنیم.

کارهای سطحی در اصل همان کارهایی هستن که فقط باعث می­شن ما از سازمان اخراج نشین اما کارهای پیچیده همان کارهاییند که باعث رشد و ترقی ما می­شوند.

اصل سوم برنامه ریزی هدفمند زندگی:

هر انسانی در طول روز یه سری ساعات جادویی داره، همانطور که اولویت تمام کارهامون یک اندازه نیست مرغوبیت تمام ساعات ما هم در طول روز به یک اندازه نیست.

دانشمندان به این نتیجه رسیدند هر انسانی بین دو نیم تا چهار ساعت وقت مفید داره.

یعنی بالاترین تایمی که می­تونه خیلی مفید باشه.

اغلب اوقات این تایم­شون اول صبحه البته اول صبح خب می­دونید ذهن برای این که بازخوانی بشه یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان داره یعنی اگر شما ساعت 7 صبح بیدار می­شید بهترین تایمی که ذهن­تون شروع به فعالیت می­کنه ساعت هشت و نیمه، پس این تایم رو اختصاص بدید برای کارهایی که خیلی براتون اهمیت دارن.

اینو هم یادتون نره کسایی که هدف و استراتژی دارن خودشون سه تا کار مهم روزشون رو مشخص می ­کنن و اجازه نمی­دن امورات روزمره براشون هدف بذاره


توی این ویدیو بالا میخوام راجب یه شاه کلیدی باهات صحبت کنم که فارغ از اینکه سنت چیه و چی میخوای بهت کمک می کنه هدف هاتو بر اساس علاقه خودت برنامه ریزی کنی و یه برنامه ریزی هدفمند برای زندگیت داشته باشی .


برنامه ریزیچرا برنامه ریزی نمی کنیم ؟

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا با وجود این که می‌دانیم برای رسیدن به موفقیت و اهدافمان باید برنامه ریزی در زندگی شخصی خودمان کنیم، باز هم علاقه ای به برنامه ریزی و عمل کردن به آن نداریم! باید بدانید که این عدم برنامه ریزی موفق دلایل زیاد مختلفی دارد که در ادامه به 4 مورد از مهم ترین آن ها اشاره می‌کنیم.

1. ترس از محدود شدن

اولین دلیل عدم برنامه نریختن ، این است که می‌ترسیم وقت های آزاد و تفریحمان از بین برود، محدود بشویم، نتوانیم مثل قبل هر کاری که دلمان می‌‎خواهد انجام بدهیم و…

در حالی که اصلاً این طور نیست! برنامه ریزی درست نه تنها باعث محدود شدن ما نمی‌شود، بلکه باعث می‌شود وقت های آزاد بیشتری هم داشته باشیم! چون اگر این برنامه ریزی دقیق و صحیح باشد، هم به تفریحاتمان می‌رسیم، هم می‌توانیم با قدرت بیشتری به سمت موفقیت و اهدافمان حرکت کنیم و حتی کارهای بیشتری را هم انجام بدهیم.

2. وقتی از برنامه عقب می‌اُفتیم دیگر ادامه نمی‌‎دهیم!

دومین دلیل، این است که وقتی ما فقط و فقط یک کار را نمی‌توانیم انجام بدهیم، کلاً بی خیال ادامه برنامه مان می‌شویم و آن را رها می‌کنیم.

این کار ما، درست مثل این می‌ماند که وقتی یک سوال را در برگه امتحانی بلد نیستیم، بقیه سوالات را هم جواب ندهیم و قید کل آن امتحان را بزنیم!

دقیقاً همین قدر غیر منطقی! پس انجام ندادن یک کار در برنامه ریزی روزانه، نباید باعث شود ما تمام آن برنامه را انجام ندهیم. بلکه باید باید قدرت و انرژی مان را برای انجام دادن ادامه آن برنامه افزایش دهد.

هدف گذاری

دوره مدیریت زمان و برنامه ریزی هدیه ما به شما

3. کارهایی که در برنامه مان هست را دوست نداریم

دلیل سوم، از یکی از اشتباهات ما در برنامه ریزی در زندگی شخصی سرچشمه می‌گیرد. ما معمولاً کارهایی را در برنامه قرار می‌دهیم که از آنها خوشمان نمی آید. مثلاً:

2 ساعت مطالعه ، 3 ساعت تحقیق علمی، صبح زود بیدار شدن و ورزش کردن و…

خب، مسلماً وقتی ما این قدر سخت برنامه می‌ریزیم، انجام دادنش هم همین قدر سخت خواهد بود. پس باید برنامه ای را طراحی کنیم که هم بشود آن را انجام داد و هم برایمان مفید باشد.

4. حجم زیاد کار در برنامه

خیلی از اوقات هم ما یا یک برنامه ریزی خوب در زندگی نداریم، یا طوری برنامه می‌ریزیم که انجام دادنش کار یک روز و حتی دو روز هم نیست! یعنی تقریباً تمام کارهای یک هفته قبل و بعدمان را در برنامه روزانه‌مان می‌نویسیم! طبیعی است که وقتی نمی‌رسیم تمام کارهایی که مدنظرمان هست را انجام بدهیم، کلاً از ریختن برنامه نا اُمید می‌شویم

برنامه ریزی چرا باید نظم در برنامه ریزی داشته باشیم؟

این سوالی است که اکثر افراد بی نظم آن را می‌پرسند! افرادی که نمی‌خواهند به هیچ قیمتی عادت بی نظمی خود را ترک کرده و به منظم شدن روی بیاورند. در این مقاله به شما خواهیم گفت چرا باید نظم در برنامه ریزی داشته باشیم و همچنین تکنیک هایی را بیان خواهیم کرد که اگر آن ها را رعایت کنید، بدون شک می‌توانید نظم در برنامه ریزی را به وجود آورید! 

می خواهید بدونید نظم چطوری در دنیای ما اتفاق می­افته­ ما می­دانیم نظم در دو محیط خارج و محیط داخل خودمان یعنی ذهنمان اتفاق می­افته. اما واقعاً چطوری؟ البته این رو هم بگم خیلی از افراد می­گن تیپ شخصیتی ما گونه­ ایه که نظم ­پذیر نیست و از این جور صحبت­ ها ….

اهمیت نظم و برنامه ریزی 

دوره جامع مدیریت زمان و برنامه ریزی با تکنیک های کاربردی

برنامه ریزی چهار گام ارزشمند نظم در برنامه ریزی هدفمند زندگی

بد نيست که بحث دربارۀ ويژگی مطلوب نظم در برنامه ریزی را با چند سوال آغاز کنيم.آيا شما تا به حال با شخص نامنظم و موفقی برخورد کرده ايد؟ به نظر شما مردم جوامع قانون مند و نظم پذير ، موفق ترند يا مردم کشورهايی که دچار هرج و مرج بی قانونی هستند ؟

در مورد خودتان چه؟ زمانی که کارهايتان را با نظم و ترتيب انجام می دهيد، بازدهی مطلوب تری داريد يا هنگامی که بدون هيچ برنامۀ خاصی و به صورت کاملاً تصادفی به انجام کارهايتان می پردازيد؟

با پاسخ دادن به اين پرسش ها متوجه می شويم، همۀ ما کمابيش با نظم در برنامه ریزی که يکی از اصول موفقيت در زندگی، شغل، تحصيل و ديگر فعاليت ها مواجه شدیم..

برنامه ریزی  گام اول نظم در برنامه ریزی

شناسایی ترمینال ها :اصلا ترمینال چی هست؟ ما به ترمینال چی میگیم؟ ترمینال محل تجمع کارهای پردازش نشده منظور از کارهای پردازش نشده چیه؟کارهایی که هنوز نمی­ دانیم چه کاری، چه زمانی و کجا باید انجام دهیم .

یک مثال بزنیم ما همیشه وقتی یه پیامی رو در گوشی­ مان می ­بینیم خیلی اوقات از اون مطالب عکس می­گیریم که در گالری گوشی­ ذخیره می­شه یا یک سری شماره تماس­ هایی که از آدم­ های مختلف دریافت می­ کنیم که شاید یه روزی به دردمون بخوره، یا روی برچسب­ های یادداشتی ، مانیتور و در اتاق و …..همیشه کارهایی رو می­نویسیم و آویزون می­کنیم که همیشه یادمون باشه …

یا مثلا کیف پولمون!!! کیف پول ما چقدر واقعاً کارهای پردازش نشده، رسیدهای عابر بانک که خیلی اوقات اضافه­ هستند داخلش وجود داره؟ این تمام اون کارهاییه که می­تونه وجود داشته باشه پس این­ها رو می­گیم کارهای پردازش نشده.

اما این کارهای پردازش نشده کجا برای ما ذخیره میشه؟

  • در ایمیل­ هایمان؟
  • در ذهن­ ما؟
    بدترین جایی که می­تونه وجود داشته باشه، در ذهن­ ما ، روی دسک تاپ صفحه ­ی نمایش­ مان، وایت برد اتاقمان و خیلی جاهای دیگه…..

یا یه چیزی که خیلی­ هامون باهاش درگیریم از جمله خود من، مدرک­ های دانشگاهی­ مان…..مدرک­ های دانشگاه­ جزء یکی از چیزایی هستن که همیشه حجم زیادی از ذهن­مان روادرگیر می­کنن اما خیلی شاید دنبالش نریم که بخواهیم این­ هارو دریافت­شون کنیم.

پس اولین گام نظم در برنامه ریزی اینه که ما بیایم ترمینال هایمان را شناسایی کنیم .

احتمالاً تا اینجای کار باید تعداد ترمینال هایتان را نوشته باشید و اگر خوب و دقیق بهشون نگاه کرده باشید حتماً حداقل یه لیست سی چهل تایی از ترمینال­ های مختلف را دارید که اصلی­ترین­ شان احتمالاً ذهن­تونه. اما حالا گام دوم چیه؟

برنامه ریزی  گام دوم نظم در برنامه ریزی

کاهش تعداد ترمینال­ ها :

          ما چرا باید ترمینال­ ها را کم کنیم؟

 چون که می­خواهیم فضای ذهن­مان  را آزاد کنیم، هر چی تعداد این ترمینال­ ها کمتر باشه آزادی ذهن ما و نظم­ پذیری ذهن ما بیشتره. خب ببینیم به چه شیوه­ ای باید کم کنیم این­ها را و در نهایت چند تا ترمینال باید داشته باشیم؟ ما مجبوریم در نهایت تعداد ترمینال­ ها را به زیر ده تا برسونیم و عدد شش عدد توصیه شده ­ای برای تعداد ترمینال­ هاست.


اهمیت نظم و برنامه ریزی

چرا به مدیریت زمان نیاز داریم ؟


آقا اگر من 15 تا ترمینال داشته باشم مشکلی پیش میاد؟ نه واقعاً مشکلی پیش نمیاد شما در نظر بگیرید زمانی که قبلش 30 چهل تا ترمینال را داشتید و این تغییر رو داشته باشید که به 15 تا رسیده باشید یعنی عملاً نصف حجم مغزتون رو آزاد کردید و این خیلی اهمیت داره. خب چی می­تونه باشه این شش تا ترمینال؟

 ترمینال اول ایمیل:

ایمیل جزو یکی از ترمینال­ های ما باید باشه البته اگر پنج شش تا ایمیل دارید حالا ایمیل ­ها و جیمیل­ های مختلف باید اون رو به یک ترمینال تبدیل کنید.

ترمینال دوم دفترچه یادداشت :

دو یک دفترچه یادداشت، یک دفترچه یادداشت سیمی که بتونید برگ­ه ای اون رو جدا کنید و همیشه همراه­ تان باشه توی کیف­تون یا توی جیب­تون این می­شه یکی از ترمینال­ هاتون .

ترمینال سوم ترمینال فیزیکی :

ولی ما یه ترمینال اصلی داریم به اسم ترمینال فیزیکی یا سبد یعنی چی؟ یعنی این که ما یک فضایی از محیط خونه رو به عنوان ترمینال اصلی و ترمینال فیزیکی در نظر می­گیریم. خود من یک کشو رو در خونه یک برچسب زدم و روش نوشتم ترمینال حالا چه کار می­کنه این ترمینال؟ زمانی که شما یک سری کارها و یک سری چیزهای پردازش نشده دارید شما می­تونید به این کشو اضافه­اش کنید تا کی؟

تا زمانی که زمان پردازش ترمینال­ ها برسه که گام چهارم­ هست. پس من یک فضایی را مشخص می­کنم که آن فضا هم نباید خیلی کوچک باشد که اگر یک وسیله ­ای خرید کردید تا موقع پردازشش ما بتونیم توی اون نگه ش داریم.

ترمینال چهارم : ترمینال سیار

اما یک ترمینال فیزیکی سیار می­خواهیم مثل جیب­مان یا کیف­مان ، مواظب باشید اگر یک کیف دارید که چهار تا زیپ دارد ودر هر چهار تا زیپ شما وسیله می­ذارید وقتی از بیرون میایید خونه رسیدهای عابر بانک یا فاکتورهای خرید یا خریدهایی که انجام می­دید .

این خودش چهار تا ترمینال محسوب می­شه مثلا من خودم یکی از زیپ­ های کیفم رو به عنوان ترمینال سیارم در نظر گرفتم و وقتی که از بیرون میام یا یه وسیله ­ای داخلش دارم اونو برمی­دارم و به ترمینال اصلی، ترمینال فیزیکی اصلیمم منتقل می­کنم تا این که بخوام اون رو پردازش کنم.

ترمینال پنجم به انتخاب خودتون :

یکی از پیام­رسان­ هایی که باهاش راحتید رو می­تونید به عنوان ترمینال پنجم ­تون نگه دارید

ترمینال ششم

ترمینالی هستش که خودتون انتخاب می­کنید من می­خوام این نوع ترمینال رو داشته باشم حالا یک نفر فروشنده است می­گه که من می­خوام دو تا پیام­رسان داشته باشم یا این که نمی­خوام ایمیل­ هام با هم باشه و دو تا ایمیل می­خوام در نظر بگیرم به انتخاب خودتونه یا این که دو تا سبد فیزیکی در نظر می­گیره. یه سؤال پیش میاد اگر یک وسیله­ای خراب شد و اون وسیله بزرگ بود ما چه جوری اون رو باید وارد ترمینال کنیم؟

کار زیاد سختی نیست اون رو روی یک تکه کاغذ می­نویسیم و اون کاغذ رو به ترمینال اصلی تا موقع پردازشش جابجا می­کنیم.

برنامه ریزی گام سوم نظم در برنامه ریزی:
در این گام میگوییم برای اهمیت نظم و برنامه ریزی باید برای هر چیز یا کاری باید خونه ­ای وجود داشته باشد به زبان خیلی عامیانه

هر وسیله ­ای خونه­ ای داره یعنی چی؟

یعنی ابتدا هر چیزی را که ما دریافت می­کنیم حالا می­خواهد یک نامه باشد و یا حتی یک خرید باشه که ما انجام داده باشیم، آن را به ترمینالش منتقل می­کنیم و بعد از زمانی که موقع پردازش آن ترمینال بود آن را جایگزین می­کنیم.

به هیچ وجه حق نداریم زمانی که حالا حتی یک کار هم خیلی کم طول بکشه آن را همان لحظه انجام بدهیم و علت این مسئله هم این است که اگر ما همان لحظه بخواهیم آن کار را انجام بدهیم تمرکز ما از بین می رود و از ناحیه­ ی زکاوت خودمان خارج می­ شویم چون همیشه اینگونه کارها برای ما پیش میاد. و این است اهمیت نظم و برنامه ریزی در زندگی


 

دانلود نسخه رایگان برگه برنامه ریزی روزانه + توضیحات هر بخش

 


 

اینجاست که مخاطبین من به دو دسته تقسیم می­شوند:

  •  یک سری از انسان­ ها که می­گویند این حرف­ ها خیلی حرف­ های ساده ­ای و نیازی به بیان کردن شان نیست
  • و یه سری­ های دیگه  مثل من که می­گویند خب می­تونه زندگی منو تغییر بده و من تغییر دادم.

گفتیم که اهمیت نظم و برنامه ریزی در زندگی اینه هر خونه یک وسیله ­ای باید داشته باشد و مهمان هم نمی پذیرد. یعنی چی؟ یعنی حتی چشم ما هم نمی­تونه مهمانش باشد یعنی به جز ترمینال هیچ چیزی نباید در معرض دید ما باشد یعنی محل قرار گرفتنش به گونه ­ای باید باشد که چشم ما هم آن را نبیند چون باعث می شود تمرکز ما به هم بریزد اما دسته­ بندی­ ها به چه صورته ؟

کالاها و وسایلی را که شما ساعتی احتیاج دارید مثل :
موس
کیبورد
کول دیسک
دفترچه یادداشت
یا کتابی دارید مطالعه می­کنیدمی تواند روی میز شما قرار بگیرد،

آن هایی را که روزانه یعنی در طول روز یک بار یا دو بار نهایتاً بهشان احتیاج دارید به یک کشو دم دستی مثل
کیف پول
عینک آفتابی
خودکار و..
را در آن کشو قرار می­دهید که خیلی جلو چشم­تان نباشد چون همین جلو چشم بودن­ ها باعث ایجاد دغدغه­ های ذهنی می­شود و اهمیت نظم و برنامه ریزی را در زندگی برای ما کم می کند.

آن چیزهایی که هفتگی ما احتیاج­شان داریم مثل شارژها در کشوهای یه کم دورتر قرار می­دیم و در بحث آرشیو هم خب همه­مون می­دونیم اون مستنداتی که به روزترند باید نزدیک دست­مون قرار بدیم و اون­ هایی که احتیاج نداریمو دورتر قرار بدیم. احتمالاً فکر می­کنید نکات خیلی ساده ­ایه اما باور کنید بیشترین دغدغه­ ی استقرار نظم در همین گام سوم اتفاق می­افته.

برنامه ریزی گام چهارم نظم در برنامه ریزی

در اصل اصلی­ترین و مهمترین گام در استقرار نظم که همان پردازش ترمینال ­هاست. که در ویدیوی زیر بیان می کنیم:

برنامه ریزیاصل مهم برنامه ریزی برنامه ریزی هدفمند زندگی چیست ؟

برنامه ریزی، تکنیک‌های مخصوص خودش را دارد که در ادامه این مقاله با آن‌ها روبه رو خواهیم شد. اما مهم‌ترین اصلی که در تمام برنامه‌ها وجود دارد، هدف است. تعریف برنامه ریزی هم همین را می‌گوید.

در حقیقت ما کلی برنامه می‌نویسیم تا به اهداف خودمان برسیم. به عبارت ساده‌تر، اگر هدفی وجود نداشته باشد، برنامه‌ای هم وجود ندارد. پس قبل از این که برای قلم به دست بگیرید و شروع با نوشتن برنامه خود بر روی کاغذ کنید، بهتر است که هدف خودتان را واضح و روشن مشخص کنید.

تعیین کردن اهداف هم مراحل زیادی دارد که ترجیح می دهم مقاله تکنیک های هدف گذاری را به شما معرفی کنم که بتوانید با استفاده از آن، به خوبی این کار را انجام دهید

ویدیوی زیر تکنیک فوق العاده برای برنامه ریزی هدفمند زندگی 

تا حالا براتون پیش اومده که تو طول روز کلی کار انجام داده باشید اما شب فکر کنید که هیچ کار مفیدی رو انجام ندادید و یا اینکه انقدر طول روزتون رو به بطالت گذرونده باشید و شب به خودتون بگید ای کاش  فقط همین یک کار رو انجام داده بودم؟ من الان می­خوام یک روتین ای رو با شما به اشتراک بذارم که این روتین اگر براتون عادت بشه زندگی کاریتون رو متحول می­کنه قانون ((نود- نود-یک))؛

 تکنیک 90901 :

اهمیت نظم و برنامه ریزی

دوره جامع مدیریت زمان و برنامه ریزی

مقالات

محصولات

2 thoughts on “داشتن یک برنامه ریزی هدفمند زندگی با تکنیک های عالی

    • سمانه آقاجری :

      ممنونم ریحانه جان میتونی از منو سایت فیلم های آموزشی رو که روزانه در پیج آپلود میشه ببینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

پوچ
انشالله دفعه بعدی
50% تخفیف خرید محصول مدیریت زمان و برنامه ریزی
دانلود رایگان وبینار مدیریت زمان
20% تخفیف خرید کلیه محصولات
مشاوره رایگان
شانس خود را برای دریافت جایزه امتحان کنید!

گردونه رو بچرخون و برنده شو

قوانین و مقررات گردش گردونه :

کاربر محترم عواقب عدم استفاده از هدیه به عهده شما می باشد.

تذکر: هدیه به ایمیل شما ارسال میشود، لطفا ایمیل معتبر وارد کنید.