با چند تکنیک ساده تنبلی خود را درمان کنید

تنبلی عدم تمایل به صرف انرژی است. عدم تمایل به انجام وظیفه ای که تصور می کنیم دشوار یا ناخوشایند است. در این مقاله تنبلی و راه درمان تنبلی را توضیح می دهیم .

احتمالاً صدها بار شنیده اید که مردم ذاتاً تنبل هستند و این کاملاً درست است.

اولین عکس العمل شما وقتی کسی کاری را که از او انتظار می رود انجام ندهد احتمالاً چنین خواهد بود: “چه آدم تنبلی!” به خصوص ، وقتی دلیل دیگری برای انجام ندادن کار آنها پیدا نکنید.

بله ، انسانها به طور کلی تنبل هستند. بعضی از ما بیشتر از بقیه هستیم.

به همین دلیل است که می خواهیم غذا را سفارش دهیم و با زدن یک دکمه معاملات بانکی را انجام دهیم. به همین دلیل ما در وهله اول ماشین آلات را اختراع کردیم – برای اینکه کار بیشتری انجام دهیم و تلاش کمتری انجام دهیم. ما دوست نداریم تلاش کنیم. ما راحتی را دوست داریم.

از این گذشته ، چه کسی ترجیح می دهد برای رسیدن به اهداف سخت کار کند وقتی که بتواند دراز بکشد و آرام شود؟ بعید به نظر می رسد که انسان انگیزه ای برای انجام کاری داشته باشد مگر اینکه فکر کند این امر بقای آنها را – مستقیم یا غیر مستقیم – تحت تأثیر قرار می دهد.

میلیون ها نفر صبح از خواب بیدار می شوند و از تلاش لازم برای آماده سازی ذهنی خود برای روز کاری طولانی که در پیش رو دارند متنفرند. اگر برای بقا مهم نباشد ، هیچ کس کار نمی کند

چرا تنبلی می کنیم ؟

دلایل تنبلی افراد 

1- عدم علاقه 

همه ما بر اساس شخصیت و تجربیات زندگی خود نیازهای مختلفی داریم. هنگامی که ما برای برآوردن این نیازها تلاش می کنیم ، انگیزه بی پایان می یابیم زیرا در تلاشیم جای خالی روان خود را پر کنیم.بهترین راه برای اطمینان از اینکه مدت طولانی به چیزی می چسبید ، اشتیاق نسبت به آن چیز است. به این ترتیب ، حتی اگر تلاش زیادی انجام دهید ، خود را با سطح انرژی تازه خواهید یافت. بنابراین ، تنبلی ممکن است فقط نشان دهنده عدم علاقه مطلق باشد

2-بی هدف بودن
بلی با کتک زدن و نصیحت و غور زدن درمان نمی شود بلکه بدتر می شود.باید دلیل را پیدا کرد اگر دلیل نداشتن انگیزه باشد که باید انگیزه و هدفی را برای شخص مشخص کرد که بیشتر تنبلی جامعه از نداشتن هدف و انگیزه سرچشمه می گیرد. شخصی که هیچ هدفی نه برای او مشخص کرده اند و نه خود هدفی را برای خود مشخص کرده است دلیلی برای حرکت کردن ندارد و این شخص به مرور زمان به تنبلی کشیده شده است.
نویسنده پیشنهاد می کند این مقاله را بخوانید

3- خودکارآمدی
خودکارآمدی به معنای اعتقاد به توانایی شخص در انجام امور است. کمبود خودکارآمدی ممکن است باعث تنبلی شود زیرا اگر کسی باور ندارد که می تواند کاری را به پایان برساند ، پس چرا از وهله اول شروع می شود؟
هیچ کس نمی خواهد انرژی خود را صرف کارهایی کند که می داند نمی تواند انجام دهد. خودکارآمدی زمانی توسعه می یابد که مرتباً کارهای ظاهراً دشواری را انجام می دهید.
اگر قبلاً هرگز به کارهای سختی نرسیده اید ، شما را به دلیل تنبلی سرزنش نمی کنم. ذهن شما به سادگی هیچ دلیلی بر امکان انجام کارهای دشوار حتی ندارد.
با این حال ، اگر مرتباً بر عدم خودکارآمدی خود غلبه کنید ، متوجه می شوید که تنبلی در زندگی شما تقریباً وجود ندارد
4- تنبلی و خود فریبی
مشکل اینجاست: شما هدفی دارید که می خواهید به آن برسید ، فقط با برنامه ریزی و پشتکار می توانید آن را به انجام برسانید.
شما می دانید که باید پاداشهای فوری را فراموش کنید. علی رغم دانستن این موضوع ، هنوز خود را برای انجام هر کاری تنبل می دانید. چرا؟
گر شما یک هدف بلند مدت مهم دارید که باید به آن برسید ، اما بارها تلاش کرده اید و شکست خورده اید ، ممکن است احساس  ناتوانی کرده  و امید خود را از دست بدهید.
دیگر تلاش نمی کنید و فکر می کنید خیلی تنبل هستید. در واقع ، ضمیر ناخودآگاه شما سعی دارد شما را متقاعد کند که تنبل هستید به جای اینکه به شما اجازه دهد این واقعیت را که از هدف خود دست کشیده اید بپذیرید.
اهی اوقات ، از  ترس شکست ، حتی ممکن است بهانه تنبلی خود را بیاورید ، در حالی که شما فقط می ترسید چیزی را امتحان کنید.
اعتراف به اینکه شما شکست خورده اید یا اینکه می ترسید به نفس خود آسیب برساند این آخرین چیزی است که ضمیر ناخودآگاه شما می خواهد – به نفس خود آسیب برساند و تعادل روانی شما را به هم بزند (به مکانیسم های دفاع از نفس مراجعه کنید ).
آسانتر است که بگوییم شما به دلیل تنبلی چیزی را به دست نیاورده اید تا اینکه بپذیرید که بیشتر تلاش نکرده اید یا از ترس شکست ، تلاش نکرده اید.
راه های درمان تنبلی
برای غلبه بر تنبلی ، باید عادت کنید که اهداف طولانی مدت را دنبال کنید. سپس ، شما باید اطمینان حاصل کنید که اهداف شما با علایق و اهداف شما مطابقت دارد. در آخر ، مطمئن شوید که درگیر خود فریبی نیستید.
در مورد اهداف بلند مدت ، اگر قدرت اراده کافی ندارید ، اگر از برنامه نویسی تکاملی خود برای منافع خود استفاده کنید ، می توانید به آنها پایبند باشید.
این ممکن است شامل نزدیک شدن هدف بلند مدت با تجسم باشد. یا می توانید اجازه دهید مغز گرسنه پاداش متوجه پیشرفت اندک و اندکی شود که در مسیر تحقق هدف بلند مدت خود ایجاد می کنید.
هر کاری انجام دهید ، مهمترین کار این است که مطمئن شوید هدف به اندازه کافی برای شما مهم است. وقتی دلیل قوی برای انجام کاری داشته باشید ، سرانجام نحوه کار را پیدا خواهید کرد .
به یاد داشته باشید که تنبلی اساساً یک رفتار اجتنابی است. تمام کاری که شما انجام می دهید اجتناب از درد است – از درد جسمی یا روحی.
1. سریع عمل کنید با agile!
تکنیک چابکی یا در اصطلاح اجایل، تکنیک فوق العاده کاربردی و البته مهم برای ترک و درمان تنبلی است. این تکنیک به ما چه می‌گوید؟
بگذارید با مثالی ساده این تکنیک را توضیح دهم. تصور کنید شما 7 روز زمان دارید که مثلاً پاورپوینتی برای ارائه در یک جمع مهم آماده کنید. خب، این 7 روز را به سه زمان دو روزه تقسیم کنید. یعنی به جای این که منتظر باشید تا 7 روزتان به انتها خودش برسد و شما تازه یاد آن بیفتید، فقط و فقط دو روز زمان برای خودتان تعیین کنید.
شما در آن دو روز مشخص شده باید پاورپوینتتان را آماده کنید. به هیچ قیمتی سر این قضیه کم نگذارید. دقیقاً در پایان دومین روز، کارتان انجام شده باشد. بعد از اینکه کارتان تمام شد، یک بررسی مجدد بکنید و ببینید که کم و کاستی های آن چیست و دوباره دو روز دیگر روی آن زمان بگذارید و بار سوم هم این کار را تکرار کنید.
خب شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که تکنیک اجایل بیشتر برای افزایش بازدهی و بهتر انجام شدن کارهاست و چه ارتباطی با رفع تنبلی دارد؟
بله درست است، برای هردوی آنها هست اما انصافاً، خودتان چند بار این اتفاق برایتان افتاده که کاری را که زیاد زمان داشتید را مدام به آینده موکول کردید و در انجام آن اهمال کاری کرده اید و احتمالاً در نهایت هم آن را انجام ندادید؟
وقتی زمان را به مدت های کوتاه تری تبدیل کنیم و خودمان
2. اهداف دست‌یافتنی برای خود تعیین کنید
برای خود هدف داشته‌ باشید. اهدافی که قابل دست‌یابی باشند و برای تلاش کردن به شما انگیزه بدهند. برای اینکه سرخورده نشوید، اهدافی در تناسب با استعدادها و مهارت‌هایتان داشته ‌باشید. این موضوع بسیار مهم است. فرض کنید نه آمادگی جسمانی خوبی دارید و نه وضعیت مالی چندان مطلوبی، و با همه‌ی این احوالات می‌خواهید در سال آتی قهرمان اسب‌سواری با مانع بشوید. خب طبیعتا این نوع هدف‌گذاری پوچ و بی‌معنی است. فهرستی از اولویت‌های خود تهیه کنید. این اولویت‌بندی باید بر اساس زمان و اهمیت کارها صورت بگیرد.
اهداف و برنامه‌های خود را مکتوب کنید. حساب کارها را از دست ندهید. سعی کنید میزان پیشرفت خود را بررسی و ملاحظه کنید. در این صورت ذهن‌تان انسجام خوبی برای پیگیری کارها و فعالیت‌ها پیدا می‌کند و به جایی خواهید ‌رسید که تنبلی به طور کلی از دایره‌ی لغات شما حذف می‌شود.
برای درمان تنبلی باید انگیزه‌‌ی خود را در موارد مختلف زندگی قوی کنید. می‌توانید دفترچه‌ای تهیه‌ و آرزوهای خود را در آن یادداشت ‌کنید. دوست دارید به چه نقطه‌ای برسید. چنین چشم‌اندازی شما را پرانرژی می‌کند و نیروی حرکت به جلو را به شما تقدیم می‌کند.
دوست دارید چطور زندگی کنید؟
اوقات فراغت‌تان را چگونه بگذرانید؟
می‌خواهید چقدر درآمد داشته ‌باشید؟
همه را بنویسید و برای دست‌یابی به یک‌یک آنها تلاش کنید. می‌توانید اهداف و آرزوهایتان را روی کاغذ بنویسید و در معرض دیدتان بگذارید. مثلا آنها را روی یخچال، رایانه، درِ کمد و … بچسبانید. از آرزوها‌یتان حرف بزنید و خود را ملزم کنید که به آنها دست بیابید.
3. ورزش کنید
یکی دیگر از روش هایی که برای درمان تنبلی میتوانید در برنامه خود قرار دهید و انرژی رزوانه رو داشته باشید ورزش کردن است که برای سلامتی هم مفید است . فواید ورزش وصف‌ناشدنی و بی‌شمار است. اما مهم‌ترین آن شادی و شوری است که در زندگی جاری می‌کند. با ورزش کردن، سرعت جریان خون افزایش می‌یابد و سوخت‌وساز بدن بیشتر می‌شود. شاید نرمش صبحگاهی برای شما کمی دشوار باشد، اما حداقل تلاش کنید که ۱۵ دقیقه از وقت خود را به نرمش‌های ساده اختصاص بدهید.
عقل سالم در بدن سالم است. با داشتن جسمی سالم تمام ابعاد زندگی سالم خواهد ‌شد. هر فرد باید حدود ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کند. اگر این زمان برای‌تان ممکن نیست، متناسب با برنامه‌‌ی زمانی زندگی‌تان، وقتی را برای ورزش کردن کنار بگذارید. هرقدر هم زمان ورزش‌کردن شما اندک باشد، باز هم در مقایسه با ورزش نکردن، صد به هیچ جلو خواهید ‌بود.
ورزش کردن، سطح انرژی بدن را بالا می‌برد و خودبه‌خود تمایل به خوردن غذاهای نامناسب را از بین می‌برد. غذاهای نامناسب مانند فست‌فودها و… شادابی و پویایی بدن را می‌گیرند. وقتی انرژی کافی نداشته باشید، احتمال تنبلی افزایش می‌یابد. اگر به‌طور کلی فردی کم‌انرژی هستید، حتما به دکتر مراجعه کنید چون میزان بالای انرژی در درمان تنبلی نقش مهمی دارد.
گاهی اوقات چنان درگیر روزمرگی می‌شویم که رفع تکلیف و خستگی به همه‌ی ابعاد زندگی‌مان رسوخ می‌کند. کارمان خسته‌کننده و عادی می‌شود، شرایط زندگی و روابط‌مان هم تعریفی ندارد. در این شرایط، از آنجا که تغییرات ظاهری کم‌کم راهی به تغییرات درونی پیدا می‌کنند، گام اول می‌تواند تغییر در نحوه پوشش شما باشد. وقتی لباس ورزشی به تن می‌کنید، خود را ملزم به ورزش کردن می‌بینید. در واقع غیرمستقیم به خود تلقین می‌کنید و تلقین موجب تغییر شما می‌شود.
4. با کارهای کوچک شروع کن
حواستان باشد که برای درمان و رفع تنبلی به هیچ وجه نباید ناگهان سراغ کارهایی بروید که بزرگ هستند و ممکن است آنها را انجام ندهید. همان طور که گفتیم سنگ بزرگ نشانه نزدن است و اگر از کارهای کوچک و راحت شروع کنیم، کم کم می‌توانیم به موفقیت های بزرگ هم دست پیدا کنیم.
5.مشکلاتی را که با آن روبرو می شوید بنویسید
به تعویق انداختن کار با اجتناب از فکر کردن در مورد مشکلات منتظر شما آغاز  می شود . “قبل از اینکه انرژی خود را متوقف کنید و به مشکلات ، جزئیات فکر کنید ، آنها را بر روی کاغذ قرار دهید ، یک لیست ، یک نمودار ، هر آنچه دوست دارید توصیف کنید.”
شاید متوجه شوید که مشکلات به بزرگی تصور شما نیستند ، یا اینکه می توانید آنها را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و شروع به کار با آنها آسان تر خواهد بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =

پوچ
انشالله دفعه بعدی
50% تخفیف خرید محصول مدیریت زمان و برنامه ریزی
دانلود رایگان وبینار مدیریت زمان
20% تخفیف خرید کلیه محصولات
مشاوره رایگان
شانس خود را برای دریافت جایزه امتحان کنید!

گردونه رو بچرخون و برنده شو

قوانین و مقررات گردش گردونه :

کاربر محترم عواقب عدم استفاده از هدیه به عهده شما می باشد.

تذکر: هدیه به ایمیل شما ارسال میشود، لطفا ایمیل معتبر وارد کنید.