چگونه برای زندگی مشترکمان برنامه ریزی کنیم ؟

 یكی از شاخصه‌های موفقیت در زندگی برنامه ریزی در زندگی مشترک است شاید برای همین می‌گویند هیچ موفقیتی اتفاقی نیست چرا كه برای آن برنامه‌ریزی شده و بی‌حساب و كتاب نبوده است. زندگی مشترك نیز برای آنكه به موفقیت و خوشبختی منتهی شود باید با برنامه‌ریزی پیش رود. حال برای آن كه بتوانیم برای زندگی مشترك برنامه‌ریزی كنیم باید شرایطی را فراهم سازیم تا این برنامه‌ریزی به نتیجه برسد، چه بسا برنامه‌ریزی‌هایی كه به خاطر رعایت نكردن اصول بدون نتیجه مانده و به انجام نرسیده است.

برنامه‌ریزی‌های كلی و بلند مدت

برنامه‌ریزی كلی و بلند مدت به برنامه‌ریزی‌هایی در زندگی اشاره دارد كه اولا به كلیات زندگی مربوط می‌شوند نه جزئیات و ثانیا زمانبر و معمولا برنامه‌ریزی‌های چند ساله‌اند مثل برنامه‌ریزی‌های مالی یا كاری بلند مدت و یا مثلا برنامه‌ریزی برای این‌كه چند سال دیگر بچه دار شوید و….

مسائلی كه در این نوع برنامه‌ریزی‌ها لازم است رعایت كنید این است كه در ابتدا بیش از حد بلند پروازانه و یا بدبینانه برنامه‌ریزی نكنید. گاهی كمی ریسك كردن در زندگی لازم است. شما می‌توانید در برنامه‌ریزی هم كمی ریسك كنید، مثلا اگر در 2 سال آینده درآمد شما قرار است. 20 میلیون تومان باشد، قرار نیست روی 40 میلیون تومان برنامه‌ریزی كنید اما می‌توانید روی 25 میلیون برنامه مالی خود را بریزید تا اولا انگیزه بیشتری برای پیشرفت و پس‌انداز پیدا كنید ثانیا هدفتان آنقدر دست نیافتنی نباشد كه ناامید شوید و در وسط راه برنامه‌ریزی را رها كنید.

به عنوان مثال می توانید  :

● توافق کنید

اولین کار این است که در باره ی دید گاه های متفاوت تان به توافق برسید. اگر هم نظر بودید که چه بهتر، اما اگر نبودید، باید با بحث منطقی در نهایت به نتیجه ای برسید که هر دو طرف را راضی کند.

● در ماه اهداف مالی خانواده را مشخص کنید

یعنی باید بدانید تا آخر ماه قرار است چقدر خرج و چقدر پس انداز کنید بعد از چند وقت و بعد از رسیدن به یک نقطه ثابت، می توانید برای ۶ ماه و در نهایت یک سال آینده برنامه ریزی کنید.

● الگوی پس انداز داشته باشید

ممکن است این پس اندازه خیلی ناچیز باشد، اما باید وجود داشته باشد معمولاً ۲۰ تا ۳۰ درصد از درآمد ثابت خانواده می تواند پس انداز شود، مبلغی که بعد از حذف خرج های ثابت از در آمد باید به کنار گذاشتن آن برای روز مبادا فکر کرد.

● برای بدهکاری هایتان برنامه ریزی کنید

این بدهکاری می توان وام قرض، قسط و خیلی چیزهای دیگر باشد، مسئله ای که یکی از شایع ترین دلایل مشکلات مالی بین زوج هاست. بنابراین، بدهکاری ها را دست کم نگیرید و برای پس دادن شان برنامه داشته باشید.

خوشبینانه برنامه ریزی کنید

گاهی افراد آنقدر برنامه‌ریزی خود را بدبینانه و آسان در نظر می‌گیرند كه بدون هیچ تلاش و برنامه‌ریزی نیز به همان هدف می‌رسیدند. برنامه‌ریزی خود را كمی سخت‌تر و خوش‌بینانه‌تر انجام دهید تا از همه تلاشتان استفاده كنید نه تنها بخشی از توانایی‌تان.

برنامه‌ریزی یعنی راهی برای درست تلاش كردن به سمت هدف یعنی مسیری كوتاه تر و مستقیم‌تر به هدف و در نظر گرفتن همه جوانب امر در نتیجه این برنامه‌ریزی باید بر تلاش شما بیافزاید و نتیجه را نزدیك تر كند.
توانایی خود و همسرتان را در برنامه‌ریزی‌ها و تعیین هدف‌ها در نظر بگیرید و به همان اندازه برنامه‌ریزی كنید.

تقسیم کردن برنامه های بلند مدت

نكته دیگر این كه برنامه‌ریزی بلند مدت را به برنامه‌ریزی‌های كوتاه مدت تقسیم كنید یعنی اگر هدف شما قرار است مثلا سه ساله تامین شود شما برای خود هدف‌های ماهانه و سالانه در راستای هدف بلند مدتتان تعیین كنید و برای آنها برنامه‌ریزی كنید تا برنامه‌ریزی بلند مدت برایتان راحت‌تر باشد.

دقیق برنامه‌ریزی كنید.

اگر كمی بیشتر برای برنامه‌ریزی‌های بلند مدت، وقت و هزینه بگذارید بهتر از آن است كه به نتیجه نرسند. با افراد خبره در مورد هدفتان مشورت كنید و از آنها كمك بخواهید تا یك برنامه‌ریزی حساب شده برای رسیدن هرچه سریع تر و مطمئن‌تر به هدفتان بریزید.

در برنامه ریزی در زندگی مشترک ثابت قدم باشید

نكته بعدی در ارتباط با برنامه‌ریزی‌های بلندمدت این است كه از این شاخه به آن شاخه نپرید. اگر هدفی را انتخاب كردید و برای آن برنامه‌ریزی دقیق كرده اید دیگر آن را تغییر ندهید البته منظور ما تغییرات جزئی در برنامه‌ریزی نیست چرا كه مخصوصا در برنامه‌ریزی‌های بلندمدت تغییرات كوچك اجتناب ناپذیرند بلكه منظور عوض كردن كلی برنامه‌ریزی و هدف است كه باعث عقب افتادن شما از برنامه‌ریزی‌‌تان می‌شود و وقت را از دست می‌دهید.

در راه رسیدن به هدفتان تلاش كنید و برنامه‌ریزی‌تان را زیر پا نگذارید و طبق آن پیش بروید تا به نتیجه برسید. حتی برنامه‌ریزی‌های كوتاه‌مدت‌تان را در راستای هدف‌های بلند مدت جدی بگیرید و مهم بدانید.

برنامه ریزی در زندگی مشترک به کمک هم نیاز دارد

به همسرتان در راه رسیدن به اهداف بلند مدت و برنامه‌ریزی‌های آن كمك كنید و نگذارید در اثر خستگی‌های لحظه‌ای این برنامه‌ریزی را به هم بزند و بعد پشیمان شود. با مهربانی و دلسوزی كنار همسر خود باشید و در راه رسیدن به هدف‌های والا و بزرگ همدیگر را همراهی كنید.

گاهی با همسرتان راجع به اهداف و برنامه‌ریزی‌ها گفتگو كنید و به وقتی كه به اهدافتان رسیده اید بیندیشید. این كار شما را در راه رسیدن به اهدافتان و عمل به برنامه‌ریزی تان مصمم تر می‌كند.

برنامه‌ریزی‌های جزئی و كوتاه مدت

این برنامه‌ریزی‌ها همانطور كه پیداست مربوط به مسائل كم اهمیت تر و جزئی تر زندگی است. اما جالب اینجاست كه بدانید این برنامه‌ریزی‌ها بیشتر باعث اختلاف نظر و جر و بحث همسران با هم می‌شود. مثلا مردی كه بدون برنامه‌ریزی و هماهنگی با همسرش مهمان دعوت می‌كند و یا زنی كه بدون برنامه‌ریزی مالی تمام حقوق همسرش را خرید می‌كند باعث می‌شوند كه همسرانشان را ناراحت و گاهی عصبانی كنند. برای این‌كه این اتفاق نیفتد كافیست موارد زیر را برای برنامه ریزی در زندگی مشترک را در نظر بگیرید.

1- با همسر خود مشورت كنید. اگر می‌خواهید كاری انجام دهید حتما با همسرتان در میان بگذارید و با هم برای آن برنامه‌ریزی كنید و یا دست كم همسرتان را در جریان برنامه‌ریزی خود حتی برای كارهای جزئی قراردهید.

2- همسرتان را به موقع در جریان برنامه‌ریزی خود قرار دهید نه وقتی كه كار از كار گذشته است و شما برنامه‌ریزی‌تان را كرده‌اید، تا اگر او نیز نقطه نظری در برنامه‌ریزی داشت، اعمال كنید. مثلا اگر قصد دارید مهمانی دعوت كنید قبل از دعوت به همسرتان بگویید و نظر او را هم بخواهید.

3- با زماندهی مناسب و بدون عجله برنامه‌ریزی كنید تا به هدف خود به نحو احسنت برسید.

4- حتی برای برنامه‌ریزی‌های جزئی هم آینده نگر باشید و همه جوانب را بسنجید.

برنامه‌ریزی‌های شخصی در زندگی مشترك

شاید شما بخواهید برای خود یك برنامه‌ریزی شخصی داشته باشید، مثلا درستان را ادامه دهید و یا كار و حرفه‌ای را پیش بگیرید و….

وقتی زندگی مشتركتان را آغاز می‌كنید به معنی آن نیست كه برنامه‌ریزی‌های شخصی و هدف‌های شخصی‌تان را كنار بگذارید بلكه باید با برنامه ریزی در زندگی مشترک و همفكری و مشورت همسرتان آنها را به انجام برسانید.
در برنامه‌ریزی‌های شخصی‌تان همیشه همسرتان را هم در نظر داشته باشید تا این برنامه‌ها خودخواهانه ریخته نشوند و به همسرتان آسیبی وارد نشود. اگر در زندگی مشترك هر كس بخواهد بدون در نظر گرفتن همسرش به برنامه‌ریزی‌ها و اهداف شخصی خود برسد دیگر زندگی مشترك معنی پیدا نمی‌كند.

شاید مجبور شوید برای این‌كه زندگی مشتركتان حفظ شود و به وظایفتان در زندگی عمل كنید بعضی از اهداف و برنامه‌ریزی‌های شخصی تان را به تعویق بیندازید اما در ازای آن می‌توانید به اهداف مشتركتان بها دهید تا در آینده فرصت بیشتری برای اهداف و برنامه‌ریزی‌های شخصی‌تان داشته باشید.

برنامه‌ریزی در زندگی مشترك اگر با توافق و مشورت زن و شوهر انجام گیرد و دقیق و اصولی باشد در هر زمینه‌ای به موفقیت می‌انجامد اما اگر خودسرانه و بی حساب صورت گیرد ممكن است دردسرساز نیز باشد پس از برنامه‌ریزی‌های دو نفره در زندگی مشتركتان لذت ببرید و نتیجه مثبت آن را شاهد باشید.

چطور برای زندگی مشترک مان برنامه ریزی مالی کنیم؟

  • مهم ترین منبع استرس

در حال حاضر، مدیریت مسائل مالی یکی از شایع ترین منابع استرس زا برای زوج هاست. اصلا هم عجیب نیست که این مسائل بتوانند این همه استرس را در زندگی یک زوج، مخصوصا زوج جوان، ایجاد کنند، اگر کمی دقیق به زندگی فکر کنید، پذیرفتن این واقعیت برایتان بسیار ساده است؛ این واقعیت که ۸۰ درصد از ساعت های بیماری ما در زندگی و ۸۰ درصد از فکرمان در این ساعت ها صرف پول می شود و این که چطور پول در بیاوریم، چطور خرج کنیم، و چطور پس اندازش کنیم. بنابراین اصلا دور از ذهن نیست چنین مسئله ای که بیشترین وقت بیداری را به خودش اختصاص می دهد و مهم ترین منبع استرس و البته یکی از مهم ترین عوامل اختلاف در خانواده هاست بحث های بی پایان و اختلافاتی که به وجود می آیند ممکن است ساده به نظر برسند، اما در مدت کوتاهی می توانند به مسائل حل نشدنی تبدیل شوند و بنیان خانواده را با خطرات جدی مواجه کنند.

● انواع دعواهای پولی

پول داشتن یا نداشتن مسئله ای نیست که نشود آن را درک کرد یا پذیرفت. دعواهایی که ریشه در پول دارند عمدتاً به خاطر داشتن یا نداشتن پول نیست این دعواها معمولا پیچیده تر از این حرف ها هستند.

یکی از مهم ترین دعواهای زوج ها بر سر پول مدیریت مالی خانواده است. این که قدرت تصمیم گیری و برنامه ریزی برای مسائل مالی و کی خرج کردن و کجا خرج کردن به عهده چه کسی باشد. کار که به این جا می رسد، مناقشات هم شروع می شود دعواهایی مثل این که هر کس قدرت مالی بیشتری دارد باید حق تصمیم گیری هم داشته باشد.

با این که هر کس فکر اقتصادی بهتری دارد باید تصمیم گیرنده باشد و مسائلی از این دست مسئله هم این است که این دعواها همان وقتی رخ می دهند که زوج ها برای انتخاب کسی که قدرت مالی بیشتری دارد یا مغز اقتصادی اش بهتر کار می کند توافق ندارند.

یکی دیگر از دعواها هم معمولاً بحث بر سر اولویت خرج کردن است مخصوصاً وقتی که علایق یک زوج برای نوع خرج کردن پول شان شبیه هم نباشد. البته اصلا غیر طبیعی نیست که موضوعات مورد علاقه ی مردان و زنان برای پول خرج کردن با هم متفاوت باشد اما به هر حال می توان با برنامه ریزی در زندگی مشترک راه میانه ای پیدا کرد که علاقه های متفاوت باعث دعوا و دردسر نشود.

غیر از مدیریت کردن و خرج کردن، پس انداز کردن هم می تواند باعث دعوا شود. اگر بحث پس انداز « داشته باشیم» یا « نداشته باشیم » حل شود، تازه زوج ها به این می رسند که کجا و چطور پس انداز کنند/ نوع، مدت و مقدار سرمایه گذاری از آن موضوعات مناقشه انگیزی است که گاهی به جای دادن نتیجه ی خوب، پیامدهای منفی به بار می آورد.

وقتی هر کدام از زوج ها فکر می کنند طرف مقابل در حال ارتکاب بزرگ ترین اشتباه است و خودشان بهتر می دانند که باید پول شان را که احتمالا همه سرمایه شان است، کجا پس انداز کنند که جواب بهتری بگیرند.

عده ای از آدم ها هم اعتقاد دارند پول، برای خرج کردن است. این عده احتمالا از نوادگان کسانی هستند که ضرب المثل « پول چرک کف دست است » را سر زبان ها انداختند. واضح است که آدم هایی با این اعتقاد، توجه چندانی به پس انداز کردن ندارند و اگر در برابر کسانی قرار بگیرند که پول برایشان مایه آرامش است، با مشکلات بزرگ مواجه می شوند

● چطور به پول نگاه می کنید؟

ریشه همه مشکلاتی که در خانواده ها بر سر پول به وجود می آید در نگاه تفاوت آدم ها به پول است. واقعیت این است که هر کسی با یک چشم به پول نگاه می کند. پول در نگاه و البته رفتار آدم ها، گاهی چرک کف دست است و زمانی دیگر ضامن خوشبختی. نگاه های متفاوتی که اگر هر کدام شان مربوط به یک زوج باشد می تواند باعث به وجود آمدن اختلاف های بی پایان شود. پس لازم است هر کسی با خودش روراست باشد و بداند که چطور به پول نگاه می کند و بر اساس آن شریک زندگی اش را انتخاب کند و برنامه ریزی در زندگی مشترک داشته باشد.

اگر هم قبل از رسیدن به این دانش شریک زندگی اش را انتخاب کرده بود، لااقل می تواند نگاه خودش و با طرف مقابل را تعدیل کند، شناختی که در هر صورت باعث کمک می شود.

اما این که چند نوع نگاه به پول وجود دارد، مسئله پیچیده ای نیست با یک نگاه ساده به اطراف تان می توانید انواع نگاه ها را به پول ببینید.

بعضی از آدم ها به پول به چشم عاملی برای حفظ برتری و قدرت نگاه می کنند. کسانی که احساس می کنند پول داشتن می تواند آن ها را نسبت به اطرافیان شان برتر و بالاتر جلوه دهد.

این دسته از آدم ها مطمئنا می خواهند به شکلی زندگی کنند که پولدار بودن یا در نگاه خودشان برتر بودنشان معلوم باشد، تجملی که نشانه پول داشتن است و به آن ها احساس قدرت می دهد.

عده ای دیگر به پول به چشم عاملی برای آرامش نگاه می کنند. این آدم ها از داشتن پولی که می تواند در هر زمان به کمک شان بیاید احساس آرامش می کنند و طبیعی است که به شدت در خرج کردن پول محافظه کارند و برای پس اندازش حسابی تلاش می کنند.

عده ای از آدم ها هم اعتقاد دارند پول برای خرج کردن است این عده احتمالا از نوادگان کسانی هستند که ضرب المثل «پول چرک کف دست است» را سر زبان ها انداختند واضح است که آدم هایی با این اعتقاد، توجه چندانی به پس انداز کردن ندارند و اگر در برابر کسانی قرار بگیرند که پول برایشان مایه آرامش است، با مشکلات بزرگ مواجه می شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =

پوچ
انشالله دفعه بعدی
50% تخفیف خرید محصول مدیریت زمان و برنامه ریزی
دانلود رایگان وبینار مدیریت زمان
20% تخفیف خرید کلیه محصولات
مشاوره رایگان
شانس خود را برای دریافت جایزه امتحان کنید!

گردونه رو بچرخون و برنده شو

قوانین و مقررات گردش گردونه :

کاربر محترم عواقب عدم استفاده از هدیه به عهده شما می باشد.

تذکر: هدیه به ایمیل شما ارسال میشود، لطفا ایمیل معتبر وارد کنید.