اهمال کاری و نشانه های آن چیست؟

 

در این مقاله می خواهیم نشانه های اهمال کاری رو بگیم و راه های مقابله با آن .

اصلا اهمال کاری چیه؟؟

از این مهمانی به بعد رژیم غذایی خاصی را شروع می‌کنم…
از فردا تصمیم من این است که زمانی را برای مطالعه کتاب بزارم …
از هفته بعد به باشگاه ورزشی خواهم رفت….
آخر ماه بالاخره تصمیم درستی برای اهدافم می گیرم …
از امسال می‌خواهم در شغلم پیشرفت زیادی داشته باشم …
سر فرصت اتاقم را مرتب می‌کنم….
و از شنبه منظم می‌شوم….

و …… جمله ها و صحبت های دیگر 

تا به حال چقدر از این جمله ها با خود گفتید ؟ همین الان یکی از آن ها را بخاطر بیار…..؟

یا شاید حوصله خوندن مقاله رو نداری  آره این هم شاید  یکی از نشانه های اهمال کاری باشه بله فکر می کنم همین جا متوجه معنی اهمال کاری شدی همه ی موارد بالا از نشانه های اهمال کاری است اما برای همه ی افراد اینگونه است؟جلوتر ای موضوع را باز می کنیم.

اگر شما هم شرایط بالا را تجربه کرده اید و اتفاقات بالا برایتان افتاده، احتمالاً به اهمال کاری مبتلا هستید!
 
در مقاله پیش رو صرفا به نشانه های اهمال کاری و انواع آن خواهیم پرداخت.
 

تعریف اهمال کاری

کلمه‌ اهمال کاری هم از دو عبارت لاتین تشکیل‌شده: Pro به معنای محول کردن و Crastinus به معنای «تعلق به فردا» است. پس به‌طورکلی محول کردن به فردا بدین معناست که «بعداً انجامش خواهم داد!».

اهمال کاری از کی بوده و مربوط به چه افرادی است ؟

معضل اهمال کاری از دوران باستان مطرح بوده است. مصریان باستان از دو واژه استفاده می‌کردند که به‌صورت اهمال کاری ترجمه می‌شد و هر دو با بقا مرتبط بودند. یکی از این واژه‌ها به عادت مفیدی اشاره داشت که فرد برای اجتناب از کار غیرضروری و فعالیت تکانشی به کار می‌برد و درنتیجه باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی بدنی می‌شد.

هر شخصی در هر موقعیتی ممکن است دچار اهمال کاری شود در ادامه داستان جالبی از ویکتور هوگو را بخوانیم تا بدانیم همه ی افراد ممکن است در طول زندگی خود به بیماری اهمال کاری دچار شوند که با راهکار های مناسب و به موقع این بیماری را درمان کرده اند .

داستان هنرمند مشهور ویکتور هوگو در مورد اهمال کاری :

هنرمند پرکاری مثل ویکتور هوگو هم مصون از تشویش‌های زندگی روزمره نیست. او در تابستان ۱۸۳۰، برای تحویل داستانش با یک ضرب‌الاجل غیرممکن روبرو شده بود.
 
یک سال قبل از آن، ویکتور هوگو به ناشرش قول یک کتاب جدید را داده بود؛ اما به‌جای نوشتن، آن سال را صرف مهمانی‌ها و مسائل دیگر کرد و کارش را به تعویق انداخت. ناشرش هم که دست‌خالی مانده‌ بود، در واکنش به این رفتار هوگو، ضرب‌الاجلی برای کمتر از شش ماه آینده را تعیین کرد. او گفته بود این کتاب باید تا فوریۀ ۱۸۳۱ تمام شود.
 
هوگو نقشه‌ای ترتیب داد تا اهمال کاری‌اش را شکست دهد. تمام لباس‌هایش را جمع کرد و به کسی سپرد تا آن‌ها را در صندوقی مهروموم کند. هیچ‌چیزی جز یک ردای بزرگ برایش باقی نمانده بود. اینکه برای بیرون رفتن هیچ لباس مناسبی نداشت، سبب شد که حواسش به کار خودش جلب شود. تمام پاییز و زمستان سال ۱۸۳۰ را به‌سرعت فقط نوشت و نوشت. گوژپشت نتردام دو هفته زودتر از موعد، در ۱۴ ژانویۀ ۱۸۳۱ منتشر شد.
 

آیا اهمال کاری همان تنبلی است ؟

افراد اهمال‌کار و افراد تنبل در بسیاری از موارد رفتارهایی شبیه به یکدیگر دارند که این باعث شده است که این دو با یکدیگر یکسان فرض شوند.
 
برای اینکه تفاوت بین اهمال‌کاری و تنبلی را بدانیم، بهتر است  برای درک درست این موضوع به مثال‌های زیر توجه کنید:
 
ممکن است فردی هر روز ساعت ۱ بعد از ظهر از خواب بیدار شود، چندین سال بیکار باشد، زیر بار هیچ مسئولیت زندگی و … نرود، ما به این فرد تنبل می‌گوییم
 
.حال ممکن است فردی مدیر باشد، از۷ صبح الی ۱۲ شب کار کند، هم‌زمان چندین شغل داشته باشد و …. اما چندین سال است که هنوز نتوانسته است اضافه وزن خود را کم کند و رژیم های موقتی می‌گیرد. تا به حال ۱۳ بار قصد ترک سیگار کرده است و حتی شروع کرده است، چندین بار باشگاه ثبت نام کرده و نیمه کاره رها کرده است و کلی پروژه و کارهای عقب مانده دارد.
 
فرد دیگری را تصور کنید، این فرد بهترین پزشک متخصص قلب است، روزانه ۱۰۰ نفر را ویزیت می‌کند و بسیار پر مشغله است؛ اما هر روز در مطب خود وقت کم می‌آورد، همیشه با تاخیر به مطب می‌آید و به بیمارستان دیر می‌رسد.
 
یک سوال: آیا این مدیر و پزشک تنبل هستند؟
 
خیر، تنبل نیستند و افراد بسیار فعالی هستند، اما اهمال‌کار هستند. در بسیاری از کارها ولش‌کن هستند و دارای انضباط شخصی نیستند
 
اهمال‌کاری یا تنبلی؟ کدام بدتر است؟
 
موضوع فاجعه باری که وجود دارد شباهت این دو است. یکسان دانسته شدن اهمال‌کاری و تنبلی، این ذهنیت را برای افراد و خصوصاً افراد موفق در برخی حوزه‌ها و افراد پرمشغله به وجود می‌آورد که آنها اهمال‌کار نیستند. همین عامل باعث می‌شود که هیچگاه برای حل مشکلات خود اقدامی نکنند.
 
حتی در بسیاری از موارد در مقابل تذکرات دیگران مقاومت نشان دهند و بهانه‌هایی را برای توجیه اهمال‌کاری خود بیاورند.
 
همین نکته باعث ایجاد آثار مخربی از جمله :
 
  • استرس‌های روزمره
  • سردردهای مزمن
  • افسردگی و آشفتگی های مداوم
  • روند منفی پیشرفت در مقایسه با دیگران
  • احساس پوچی 

و در نهایت کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس و … در فرد می‌شود که بعداً در مقاله‌ای دیگر به طور مفصل به آن خواهیم پرداخت.

نشانه های اهمال کاری
 
۱.افسردگی
 
افسردگی می تواند از نشانه های اهمال کاری باشد در بسیاری از اوقات، افسردگی خفیف و بی‌انرژی بودن با اهمالکاری و تنبلی اشتباه گرفته می‌شود :
 
فرد اهمالکار توان انجام کار را دارد، ولی انجام نمی‌دهد؛
 
درحالیکه فرد افسرده و بی‌انرژی، توان انجام کار را ندارد.
 
اگرچه میزان انرژی انسان‌ها با یکدیگر متفاوت می‌باشد و یک شخص ممکن است به‌طور طبیعی نصف شخص دیگری انرژی داشته باشد، ولی همچنان طبیعی و نرمال محسوب شود؛
 
اما در بسیاری از افراد، افسردگی خفیف موجب کاهش سطح انرژی و نهایتاً تنبلی می‌شود. انرژی کم موجب می‌شود فرد در جهت ذخیره سطح اندک انرژی خود برآید و نهایتاً انجام بسیاری از کارها را به‌تعویق انداخته و یا از انجام آن اجتناب کند.
 
2. کمبود انگیزه
 
کمبود انگیزه یکی دیگر از دلایل و نشانه های اهمال کاری و تنبلی است. مثلا ممکن است دانشجویی برای آمادگی در امتحانی که مربوط به رشته اصلی او نیست، اهمال کاری کند. اهمال کاری او به این دلیل است که به کسب نمره بالا در این درس اهمیتی نمی‌دهد.
 
3. کمال‌گرایی
 
 یکی دیگر از دلایل تنبلی و نشانه های اهمالکاری کمال گرایی است. البته در نگاهی کلی‌تر، کمالگرایی را نیز می‌توان فرار از واقعیت به‌جهت مواجه نشدن با احساسات منفی توصیف کرد.
 
زیرا کمالگرا به‌جهت استانداردهای بالایی که برای هر کاری در نظر می‌گیرد، باید برای شروع هر کاری انرژی زیادی بگذارد تا به استاندارد مطلوب خود دست یابد و از آنجایی که در حال حاضر چنین انرژی در خود سراغ ندارد، انجام کار را تا زمان نامعلومی به تعویق می‌اندازد.
 
به‌طور مثال، تمیز کردن خانه اگر برای فرد غیرکمالگرا یک ساعت به‌طول می‌انجامد. فرد کمالگرا باید یک روز کامل وقت بگذارد و چون چنین فرصت و انرژی در خود سراغ ندارد، آن را به‌تعویق می‌اندازد.
این فرد در صورتی‌که برای تمیز کردن خانه یک روز کامل وقت صرف کند و کار را به انجام برساند نیز نمی‌توان او را اهمالکار ندانست. زیرا او نتوانسته است اولویت‌های مهم و فوری– غیرفوری زندگی خود را تشخیص داده و بر اساس آن عمل کند که به شما پیشنهاد می کنیم برای رفع این مشکل از تکنیک آیزنهاور استفاده کنید.

مقاله مرتبط : مدیریت زمان با ماتریس آیزنهاور 
نویسنده پیشنهاد می کند این مقاله را بخوانید

انواع اهمال کاری
 
اهمال کاری را بسته به دلیل بروز آن و شدت آن در افراد مختلف  میتوان در دسته های متفاوتی قرار داد
 
اهمال کاری گرایشی
اهمال کاری شناختی
اهمال کاری جسمانی
 
 
 اهمال کاری گرایشی
 
در وجود همه ما گرایش هایی وجود دارد که باعث می شود بعضی مواقع از انجام برخی کارها دوری کنیم و سرباز بزنیم.
 
به عنوان مثال
وقتی که شما ترس دارید. این ترس در زمینه های مختلف می تواند موجب شود که شما دچار اهمال کاری شوید و از انجام کارهایی که به نفع شماست دوری کنید.
 
دسته اول که اهمال کاری «فرار از زحمت» و یا به صورت ساده تر «تنبلی» هم نامیده می شود اینطور تعریف می شود که خیلی از ما به این دلیل اهمال کاریم که میخواهیم از یک زحمت شانه خالی کنیم.
 
نمونه های خیلی پیچیده ای برای فهمیدن این نوع اهمال کاری لازم نیست.
 
همین که شما غذا داشته باشید اما چون حال گرم کردنش را ندارید با چیپس و پفکی که دم دستتان است خودتان را سیر می کنید، یعنی اهمال کار گرایشی هستید.
 
یک راه خوب برای جلوگیری از اهمال کاری و درمان این اهمال کاری این است که به خودمان جایزه بدهیم.
 
مثلاً اگر برای فرار از درس خواندن مشغول وب گردی بیهوده هستیم، به خودمان بگوییم :
 
«اگر درس خواندن (که زحمت هم دارد) را انجام دادم به خودم ده دقیقه وب گردی یا یک بستنی جایزه می دهم.»
 
راه بعدی این است که همه مقدمات را آماده کنید.
 
مثلاً اگر قرار است فردا به کوهنوردی بروید، احتمال اینکه صبح بیدار شوید و حال این کارها را داشته باشید کم است. در عوض اگر از شب قبل تمام تجهیزات لازم را کنار بگذارید، صبح همه چیز آماده است و کافی است شما بردارید و دل به کوه بزنید…
 
اهمال کاری شناختی
 
اهمال کاری شناختی زمانی رخ می دهد که شما درک درستی از مسائلی که برایتان رخ می دهد، ندارید. نمی توانید به خوبی تصمیم گیری کنید یا اینکه با جنبه‌های مختلف تصمیمی که قرار است اتخاذ کنید، آشنایی ندارید و اصلاً نمی دانید انجام این کار به سود شماست یا به ضرر شما. در این هنگام و در این مواقع است که پای اهمالکاری شناختی وسط می آید. نمونه هایی از این نوع اهمال کاری را در ادامه با هم مرور می کنیم.
 
1. نمی‌توانیم تصمیم بگیریم
 
خیلی از مواقع ایده های بسیار زیادی در ذهن داریم و کارهای متعددی وجود دارد که می‌توانیم انجام دهیم و حتی در آنها به موفقیت های بسیار بزرگی دست پیدا کنیم. اما آنچه که مانع ما می شود، عدم داشتن قدرت تصمیم گیری است.
 
یعنی ایده وجود دارد، توانایی هم وجود دارد اما نهایتاً به مرحله تصمیم گیری و اجرا که می رسیم و یا حتی زمانی که یک دو راهی کوچک در مقابل ما ایجاد می شود، نمی دانیم باید چه کنیم و از کدام مسیر حرکت کنیم.
 
در این مواقع معمولاً دچار تنش و اضطراب می شویم و ذهن ما نیز اغلب  به سمت عواقب منفی که ممکن است دامن گیرمان شود، هدایتمان می کند. اینجا دقیقا همان نقطه ای است که قید همه چیز را می زنیم و ترجیح می دهیم که اصلاً هیچ کاری نکنیم.
 
2. دچار تردید هستیم
 
برخی مواقع ما دچار تردید می شویم. تردید ها معمولاً ریشه در مسائل مشخصی دارند. عنوان مثال اینکه شما اصلاً نمی دانید کاری که می خواهید انجام دهید در توان شما هست یا نه؟
 
و یا اینکه اگر این کار را انجام دهید چه فوایدی برای شما به همراه دارد و از سوی دیگر چه معایبی با خود دارد؟
 
همه این تردید ها می توانند موجب شوند که شما نهایتاً دچار ضعف در تصمیم گیری و اهمال کاری شوید. بنابراین وقتی این تردید ها به سراغ شما می آیند بهتر است چند نکته را بدانید. اول اینکه توانایی انجام هر کاری را می توان با تمرین و تکرار به دست آورد و دوم اینکه بهتر است  همه سود و ضرری که از انجام کار عاید شما می شود، بنویسید تا بتوانید به بهترین شکل تصمیم گیری کنید.
 
3. قرار است به کجا برسید؟
خیلی وقت ها مشکل اصلی این است که خودمان نمی دانیم دقیقاً چه توقعی داریم و قرار است نهایتا به کجا برسیم. به همین دلیل است که اصلاً نمی دانیم باید چه کاری را انجام دهیم و کدام مسیر را دنبال کنیم. درنهایت نیز هیچ چیزی عایدمان نمی شود جز اهمال کاری و تنبلی.
 
پس اگر در مرحله اول خود ما بدانیم که اصلاً قرار است چه چیزهایی را به دست آوریم و هدف ما دقیقا چه چیزی است، می‌توانیم تا حد بسیار زیادی از بروز اهمال کاری جلوگیری کنیم. پس اول تکلیف را با خودتان مشخص کنید.
 
 اهمال کاری جسمانی
 
دسته سوم از انواع اهمال کاری اهمال کاری جسمی است. اهمال کاری جسمی می تواند ناشی از استرس، خستگی و یا بیماری باشد.
 
خستگی تا حدی قابل قبول است اما خستگی مفرط و دائمی می تواند از ادامه کار منصرفتان کند و باعث اهمال شود.
 
اگر اهمال کاری شما ناشی از استرس است، به شما توصیه می کنم مقاله روبرو را بخوانید:

مقاله مرتبط کاهش استرس با مدیریت زمان در زندگی

نویسنده پیشنهاد می کند این مقاله را حتما بخوانید


 
هرچه زودتر در وبینار ویژه اهمال کاری ثبت نام کنید تا سال 1400 تبدیل به متفاوت ترین سال زندگی‌تان شود. کلیک  کنید
 
راه های درمان اهمال کاری
 
یافتن علت از راهکارهای غلبه بر اهمال کاری
هر وقت که متوجه اهمال کاری خود شدید، از خود بپرسید که چرا انجام کار را به تعویق می‌اندازم. برای مثال ممکن است علت اهمال کاری شما افسردگی و کمبود انرژی باشد. با یافتن علت و درمان آن می‌توانید بر اهمال کاری نیز غلبه کنید.
 
برنامه ریزی
برای انجام کارهای خود یک برنامه مشخص داشته باشید. کارهای مهم و ضروری را در ابتدای لیست قرار داده و خود را مستلزم کنید که کارها را بر اساس لیست انجام دهید. در این صورت می‌توانید پس از انجام کارهای مهم به انجام کارهای دیگر نیز بپردازید.

 
ما به شما پیشنهاد می دهیم قبل از شرکت در دوره جامع اهمال کاری تا موفقیت
 

 
تقسیم کار به مراحل کوچک
 
برخی مواقع یک کار به قدری بزرگ و پیچیده است که فرد دچار سردرگمی می‌شود و انجام آن را به تاخیر می‌اندازد. در این شرایط می‌توانید کار خود را در مراحل کوچک‌تر تقسیم کرده و با انجام مرحله به مرحله آن پیش بروید.

 
نویسنده پیشنهاد می کند این مقاله را حتما بخوانید
 

یافتن همکار از راهکارهای غلبه بر اهمال کاری
 
یک همکار مسئولیت پذیر انرژی لازم برای فعالیت شما را نیز تامین می‌کند. با یک دوست یا فرد نزدیک خود صحبت کرده و برای انجام کار به او تعهد دهید. فشار یک همکار می‌تواند در پیشبرد کار به شما کمک کند.
 
جذابیت دادن به کار
 
برخی مواقع خسته کننده بودن کار موجب اهمال کاری می‌شود. با انجام چند کار ساده می‌توانید وظیفه خود را جالب و لذت بخش کنید. مثلا یک تایمر روشن کرده و به رقابت با خود بپردازید یا با پخش موسیقی کار خود را به یک عمل سرگرم کننده تبدیل کنید. همچنین می‌توانید با تعیین پاداش برای خود، انرژی‌تان را افزایش دهید.
تعهد زمانی کوچک
 
برای شروع می‌توانید یک زمان مشخص و کوتاه برای انجام کار تعیین کنید. مثلا تایمر را روی 10 دقیقه بگذارید و با خود بگویید که تنها در این مدت محدود کار می‌کنید. اما به طور معمول پس از ده دقیقه درگیر کار شده و می‌توانید مدت بیشتری به انجام آن بپردازید. اگر نتوانستید هم جای نگرانی وجود ندارد. پس از پایان زمان به کار خود وقفه داده و پس از کمی استراحت دوباره آن را شروع کنید.
 
محدود کردن محرک‌های مزاحم از راهکارهای غلبه بر اهمال کاری
 
عوامل مزاحمی که مانع از انجام کار می‌شوند را شناسایی کرده و آن‌ها را حذف کنید. مثلا از مهم‌ترین محرک‌ها می‌توان به موبایل و شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد. در حین انجام کار تلفن همراه خود را خاموش کنید و با تمرکز بیشتر به انجام کار ضروری خود بپردازید.
 
فکر کردن به نتایح اهمال کاری
 
اهمال کاری و تاخیر در انجام کارهای مهم پیامدهای منفی با خود به همراه دارد. این پیامدها را بر روی یک کاغذ یادداشت کرده و آن‌ها را تصور کنید. در این صورت برای پیشگیری از وقوع این پیامدها می‌توانید به کار خود بپردازید.
 
کمک گرفتن از روانشناس از راهکارهای غلبه بر اهمال کاری
 
اگر همچنان در انجام کارهای ضروری خود مشکل دارید با یک روانشناس صحبت کنید. روانشناس به بررسی مشکل شما می‌پردازد و با ریشه یابی علت، راهکارهای موثری در این زمینه ارائه می‌دهد.
 
برای شناخت بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
 
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + ده =

پوچ
انشالله دفعه بعدی
50% تخفیف خرید محصول مدیریت زمان و برنامه ریزی
دانلود رایگان وبینار مدیریت زمان
20% تخفیف خرید کلیه محصولات
مشاوره رایگان
شانس خود را برای دریافت جایزه امتحان کنید!

گردونه رو بچرخون و برنده شو

قوانین و مقررات گردش گردونه :

کاربر محترم عواقب عدم استفاده از هدیه به عهده شما می باشد.

تذکر: هدیه به ایمیل شما ارسال میشود، لطفا ایمیل معتبر وارد کنید.